Inredning

Mitt hem är min korg 

Eller... nej, lite större bor jag. Men mitt hem avslöjar hantverksnörden i mig. Överallt finns spår: filtar, kuddar, små figurer, dukar, korgar och allehanda pryttlar. Jag är egentligen ingen ekorrisk samlare, men alla pysseltimmar ger ju resultat. En del grejer säljs numera även i Uddabutiken utanför Växjö och i Hagets handelsbod utanför Borensberg.


Korgar i olika storlekar för olika ändamål är enkla och roliga att virka. Man kan använda allt från vanligt garn i valfri tjocklek till remsor av tyg, mjukplast (från plastpåsar, till exempel), uttjänta jeans eller andra kläder. Här nedanför ser du gamla konservburkar som fått ny kostym.

Blomkrukor kan man förstås också pimpa...

Piffat med puff. Den här sittpuffen - häpnadsväckande bekväm - är virkad enligt beskrivning i Erica Laurells bok "Väldigt virkat", där den är klassad som "svår".


Hur svårt kan det vara om man bara gör som det står? Tänkte jag.


Det visade sig. Jag tvingades börja om flera gånger för att få till stjärnans form och puffens storlek. Sedan följde akut garnbrist, jakt på stoppmaterial och fix och trix med själva fyllandet. Men jag hade kul! Den färdiga sittpuffen känns också som en mycket trevlig belöning. Ibland är det bra att vara naiv.

För den som inte vill duka under. De här dukarna har jag virkat med utgångspunkt i ett mönster från Järbo.

Snuttefilt versus snuttfilt. Till Axel, tio månader, stickade jag en filt med bilar, på uppdrag av hans mamma. Filten nedanför är stickad av restgarner från mina gömmor. Jag trodde att jag skulle behöva komplettera med garn från second hand eller liknande, men mina egna snuttar räckte gott och väl.

Vill du beställa?

Gillade du någon av mina mjukisar lite extra? Eller har du en helt egen idé som du vill att jag förvirkligar? Välkommen att kontakta mig via mejl.


Färg? Form? Storlek? Garnkvalitet? Tänk på att specificera dina önskemål så noga som möjligt. Om du vill beställa en mjukvara som du har sett här på sajten, ange gärna vilken bild det gäller.


En del av mina påhitt, som dalahästen här nedanför, har jag sammanställt beskrivningar av som finns till försäljning. 


Varmt välkommen med din beställning!


Möt Svan Tjo Panza, länets mest belästa och förmodligen mest närsynta knölsvan, tillika Götabibliotekens maskot.

Hjärtekatten är ett ideellt och speciellt projekt som har satt full fart på virkare över hela landet.

Välkommen in på bloggen. En mjukvaruproducents bekännelser.

Vi syns på Facebook


Kanske ses vi där också?