Hjärtekatten

En hjärtebra kattalysator


Hjärtekatten är ett ideellt och speciellt projekt som har satt full fart på virkare över hela landet. Ambitionen är att få ihop så många handvirkade katter som möjligt till de kirurgiavdelningar som finns för hjärtsjuka barn i Sverige.


Jag fick tips av en vän och satte genast igång med min första katt - som snart fick syskon i form av Sprattel och Lilla Sol här på bilderna.


I samma veva växte projektet i en takt som initiativtagarna inte ens i sin vildaste fantasi hade kunna föreställa sig. Det ursprungliga drömmålet på 100 katter nåddes på knappt tre veckor. Sedan dess, våren 2011, har familjen fått tillökning med över 2 000 hjärtekatter, och siffran revideras stadigt uppåt.

 

Den som inte kan virka, kan ändå hjälpa till genom att bidra till garnet. Då får man också välja färger och döpa sin katt. Grovjobbet gör så kallade supervirkare, en samling frivilliga.


Läs gärna mer på Hjärtekattens blogg, eller sidan på Facebook (se nedan), de ultimata bevisen för att delad glädje inte är dubbel glädje - utan mycket mer än så.

LillaSol

Vill du beställa?

Gillade du någon av mina mjukisar lite extra? Eller har du en helt egen idé som du vill att jag förvirkligar? Välkommen att kontakta mig via mejl.


Färg? Form? Storlek? Garnkvalitet? Tänk på att specificera dina önskemål så noga som möjligt. Om du vill beställa en mjukvara som du har sett här på sajten, ange gärna vilken bild det gäller.


En del av mina påhitt, som dalahästen här nedanför, har jag sammanställt beskrivningar av som finns till försäljning. 


Varmt välkommen med din beställning!


Möt Svan Tjo Panza, länets mest belästa och förmodligen mest närsynta knölsvan, tillika Götabibliotekens maskot.

Välkommen till bloggen!

En mjukvaruproducents bekännelser.