Diverse påhitt

Påhitt och specialare

Ibland får jag idéer utöver de vanliga, eller en beställning som innehåller frågan "går det att göra, tror du?". Och oavsett vad jag tror bara måste jag försöka. För det mesta går faktiskt.


Barnvagnsmobilen här är resultatet av en sådan process. Den virkade jag till mina vänners dotter Frida medan hon fortfarande låg i magen. Enligt uppgift älskar hon de små figurerna. De flyttades senare till skötbord och babygym, och förgyllde därmed Fridas start i livet.

Ja, och så har vi mina beryktade hästkrafter, som har gått på export till både Australien och Kanada.


Jag är halv dalkulla själv, men just dalahästarna föddes ur en idé från helt annat håll. Några bekanta hyste två utbytesstudenter och värdfamiljens mormor ville till avskedsfesten ge dem något minnesvärt och speciellt från tiden i Sverige. Så hon ställde den där magiska frågan till mig: går det, tror du?


Jag hade aldrig virkat något liknande tidigare och lyckades inte heller hitta någon beskrivning, men blev så... eh, sporrad av uppdraget att jag bestämde mig för att pröva mig fram och tygla min frust-ration. Det tog sin tid och krävde en rejäl portion envishet, men nog blev det ganska fint till slut?


Den som letar efter riktigt fiberrika godsaker kan nu sluta leta. Här är lösningen! Virkade bakverk.

Att det kunde vara så kul att virka kakor hade jag ingen aning om. Tack vare en beställning från ett kakmonster fick jag anledning att testa. Några bak-slag råkade jag ut för under arbetets gång, men det ska man väl? Man kan ju inte gärna gå från cookie-rookie till färdiggräddad kexpert på en kafferast.


Föredrar man trots allt riktigt godis kan man roa sig med att virka in sådant i påskägg. Eliot var först lite rädd för den konstiga men väldoftande presenten som matte fick till påsk. Men nyfikenheten blev för stor och doften för oemotståndlig för att han skulle kunna hålla tassarna borta. Ägget till höger fick mina körvänner i Chorus Lin. Inte heller de var helt på det klara med hur de skulle bära sig åt för att komma åt innehållet. Påskpyssel für alle, med andra ord.

Hjärtekuddar har jag virkat en hel del, som uppmuntran, tröst, stressänkare eller bara som en påminnelse om att någon är viktig för mig.


En vän som gillar yoga har beställt de två till höger. "Sat nam" är ett flitigt använt mantra som på ett ungefär betyder "jag är sanning" eller "sanning är min identitet". "Wahe guru" är ett annat mantra, som betyder "obeskrivlig insikt och visdom" eller "fullständig extas". Riktigt dit nådde jag inte genom att virka kudden, och det är jag glad för. Det hade varit alldeles för enkelt. Någonting ska vi väl klura ut själva?

Välkommen in på bloggen. Här kan du läsa en mjukvaruproducents bekännelser.

Vill du beställa?

Gillade du någon av mina mjukisar lite extra? Eller har du en helt egen idé som du vill att jag förvirkligar? Välkommen att kontakta mig via mejl.


Färg? Form? Storlek? Garnkvalitet? Tänk på att specificera dina önskemål så noga som möjligt. Om du vill beställa en mjukvara som du har sett här på sajten, ange gärna vilken bild det gäller.


En del av mina påhitt har jag sammanställt beskrivningar av som finns till försäljning. 


Varmt välkommen med din beställning!


Möt Svan Tjo Panza, länets mest belästa och förmodligen mest närsynta knölsvan, tillika Götabibliotekens maskot.

Hjärtekatten är ett ideellt och speciellt projekt som har satt full fart på virkare över hela landet.

Vi syns på Facebook

- kanske ses vi där också?