Kläder för små

Mjuka plagg

för de minsta

Att göra kläder till småttingar är tacksamt, både för att själva arbetet är (relativt) överskådligt och för att det (oftast) blir så fint. Och sedan är det något mystiskt med det här lilla formatet. Det blir helt enkelt oemotståndligt bedårande. Ju mindre skala, desto fler "å" i "åh", liksom.


Kanske är det därför jag har fått så många glada tillrop och beställningar på sådana här baby-sneakers, till höger på Ludvigs små fötter.

Många av mina vänners barn har jag välkomnat till världen med något stickat eller virkat. Vid sidan av sneakerstillverkningen har jag sysslat med lite mer tidskrävande projekt som koftor och tröjor.


Här till höger myser Malva och Justus i varsin luvtröja av en modell som jag gillar och stickat i flera upplagor. Av någon anledning alltid i grönt i kombo med gult eller vitt. Åt Malvas lillasyster Vega stickade jag en annan modell, men det blev visst lite grönt ändå.

Abbe, Lowe och Ellen fick varsitt exemplar av den här rutiga koftan när de kom till världen. Alla tre är nu i skolåldern. Men koftorna har vandrat vidare till småsyskonen. Det värmer, både dem och mig.

Välkommen in på bloggen. Här kan du läsa en mjukvaruproducents bekännelser.

Vill du beställa?

Gillade du någon av mina mjukisar lite extra? Eller har du en helt egen idé som du vill att jag förvirkligar? Välkommen att kontakta mig via mejl.


Färg? Form? Storlek? Garnkvalitet? Tänk på att specificera dina önskemål så noga som möjligt. Om du vill beställa en mjukvara som du har sett här på sajten, ange gärna vilken bild det gäller.


En del av mina påhitt, som dalahästen här nedanför, har jag sammanställt beskrivningar av som finns till försäljning. 


Varmt välkommen med din beställning!


Möt Svan Tjo Panza, länets mest belästa och förmodligen mest närsynta knölsvan, tillika Götabibliotekens maskot.

Hjärtekatten är ett ideellt och speciellt projekt som har satt full fart på virkare över hela landet.