Kläder för stora

Kläder för stora


Det tar sin lilla tid att göra ett helt klädesplagg. Min första stickade tröja har jag fortfarande, cirka tio år efter starten, inte avslutat. Jag säger mig att det blir till vintern. Det har jag sagt i många år. Vilken vinter jag menar återstår att se. Nåja, ett och annat har jag trots allt fått ihop...


... som den här tröjan, som jag gav i examenspresent till min vän Karin.


Några månader innan hade jag låtit henne välja och vraka bland en massa olika modeller och alternativ, och hon fastnade för Järbos "Oversized damtröja med flätor". Beskrivning hittar du här.

Varmare än den kanske ser ut är den här virkade koftan i blå Alpaca, virkad enligt ett mönster från Drops design. Särskilt förtjust är jag i de klädda knapparna.

Den här koftan stickade jag i ett av mina favoritgarner, Molly. Beskrivningen fick jag av en vän som rivit ut den ur en veckotidning.Syr gör jag inte så ofta, jag har fått för mig att jag inte kan. Ibland försöker jag överbevisa mig. Och det händer att jag lyckas.


Beskrivningen till den här klänningen hittade jag i boken "Weekend sewing" av Heather Ross som jag lånade på biblioteket. Fast jag behövde definitivt mer än en weekend.


När jag sydde tröjorna här nedanför tog jag det hela ännu ett steg längre, genom att sy i trikå - en utmaning i sig.

Vill du beställa?

Gillade du någon av mina mjukisar lite extra? Eller har du en helt egen idé som du vill att jag förvirkligar? Välkommen att kontakta mig via mejl.


Färg? Form? Storlek? Garnkvalitet? Tänk på att specificera dina önskemål så noga som möjligt. Om du vill beställa en mjukvara som du har sett här på sajten, ange gärna vilken bild det gäller.


En del av mina påhitt, som dalahästen här ovanför, har jag sammanställt beskrivningar av som finns till försäljning. 


Varmt välkommen med din beställning!


Möt Svan Tjo Panza, länets mest belästa och förmodligen mest närsynta knölsvan, tillika Götabibliotekens maskot.

Hjärtekatten är ett ideellt och speciellt projekt som har satt full fart på virkare över hela landet. Ambitionen är att få ihop så många handvirkade katter som möjligt till hjärtsjuka barn i Sverige.

Vi syns på Facebook


Kanske ses vi också?